Britanicii se imbata mai des decat oricare alti adulti din lume

Studiul care arata ca britanicii se imbata mai des decat oricare alti adulti din lume este cel mai mare de acest tip din lume. Tarile Marii Britanii conduc detasat, urmate indeaproape de SUA, Canada si Australia.

Adultii din Marea Britanie se imbata mai des decat cei din alte tari, au aratat statisticile. Acestia se intoxica in medie de 51.1 ori in 12 luni, aproape o data pe saptamana. In comparatie, media globala este de doar 33, conform analizei raspunsurilor date de catre oameni din 36 de tari. Tarile vorbitoare de limba engleza conduc detasat, cu SUA, Canada si Australia urmand UK-ul.

Aceste statistici fac parte din cel de-al 8-lea studiu anual Global Drugs Survey, acesta fiind cel mai mare sondaj de acest tip din lume.

Criticii spun ca aceste rezultate vin in completarea unui studiu dat publicitiatii saptamana trecuta, care arata ca britanicii consuma, totusi, mai putin alcool decat o faceau acum 10 ani.

Expeertii cred ca aceasta este tendinta tinerilor, generatia mileniala, care sunt mai restransi in obiceiurile legate de baut decat grupurile mai in varsta.

Studiul a luat in considerare raspunsurile a 5.400 de oameni din Anglia, Scotia, Wales si Irlanda de Nord, dar si 120.000 la nivel global. Profesorul Adam Winstock, fondatorul Global Drugs Survey, a spus ca desi oamenii beau mai putin, multi o fac intr-un mod care i-ar putea rani.

Acesta a adaugat: „Ni se spune ca prea mult este rau, si este, insa aceste ghiduri nu iau in considerare placerea pe care o produce intoxicarea si nu da diferente intre „a fi putin ametit” si a fi mai mult, si nici intre a te imbata de 3 – 4 ori pe an si a te imbata saptamanal. Trebuie sa avem aceasta conversatie.”

In UK nu avem tendinta moderatiei, sfarsim prin a fi beti pana cand dupa-amiaza s-a terminat”, a mai completat acesta.